Vojens Open 2024

Sæsonens tredje afdeling af DFSU Danish Tour blev afholdt på Vojens DiscGolfPark sidst i maj. Vejret viste sig fra sin gode side med en enkelt undtagelse søndag eftermiddag. Nogle påstår, at udskiftningen på TD-posten var en afgørende faktor i den forbindelse.

Som altid var der nogle forhåndsfavoritter i de respektive rækker, men det betød bestemt ikke, at det ikke blev spændende i løbet af weekenden. Især MPO bød på underholdning af høj klasse for tilskuerne søndag.

MPO
Allerede i første runde hev spillerne det gode spil frem. Thomas Rosenlund strikkede en -11 sammen og bragte sig i spidsen med 3 kast ned til den forsvarende mester Silas Wive. Herefter lå spillerne tæt i feltet. Thomas kunne dog ikke holde fast i toppen under anden runde, men Mads Skibsby formåede at spille en -11 og bringe sig ind i kampen. Silas lignede dog en spiller, der var opsat på en back-to-back sejr i Vojens, og han lå også i front inden finalrunden søndag. På lead card fik han selskab af Mads Skibsby, Bernhard Enevoldsen og Sebastian Pauli.

På chase card var der gang i den under finalerunden. Thor Chaluppa viste storspil på front 9, hvor han var 7 for 7, inden farten tog en smule af. En runde på -10 bragte ham med helt i front med kun to huller igen på lead card. Her lå Mads Skibsby i front med to kast ned til fire andre spillere. Med kun ét hul igen havde stillingen yderligere ændret sig, så der nu lå fire spillere helt lige i spidsen af feltet. Sebastian Pauli, Bernhard Enevoldsen og Mads Skibsby lå alle på -14 og havde selskab af Laurits Sørensen også på -14. Tilskuerne holdt vejret, da Pauli gik på tee. Han kan om nogen spille for eagle på hul 18 i Vojens, og det var netop, hvad han gjorde – gik efter guldet… Desværre sover hans driver med fiskene nu, men pin high. De andre kom fint fra land, men herefter kom nerverne i spil. Mads kastede sit indspil OB og åbnede derved døren for Bernhard. Han sendte så sit indspil en smule for meget væk fra vandet, så han havde et langt putt for sejren. Bernhard så dog først Sebastian putte forbi den hævede kurv og ud i vandet. Om det var derfor, at Bernhard valgte et lay up, vides ikke. Snigende fra -13 kom Silas Wive i hus med en birdie, hvilket også bragte ham på -14.

Silas, Bernhard og Lauritz måtte i omspil om sejren. Alle tre spillere birdiede hul 18, hvorefter turen gik mod hul 1. Her kom hverken Laurits eller Bernhard helt ind på green, og Silas havde derfor muligheden for at afgøre det hele med et forholdsvist kort putt. Her var han iskold og genvandt Vojens Open. Tak til spilleren for en fantastisk afslutning på turneringen, og stort tillykke til Silas med sejren.

FPO
I FPO rækken var der også spænding fra starten af turneringen. Favoritten var uden tvivl den regerende Danmarksmester, Lena Klokmose, men de “nye” på touren er begyndt at røre på sig. Efter første runde lå Sidsel Kubsch med helt fremme sammen med Lena. I anden runde viste Lena dog sin rutine og trak fra de andre. Her spillede Emma Thomsen og Cecilie Okkels sig op i tabellen og nappede de sidste to pladser på lead grad til søndagens runde.

Lena havde 6 kast ned til Sidsel på andenpladsen inden finalerunden. Sidsel gjorde, hvad hun kunne med finalerundens hot round. Men med rutine kommer stabilt spil, så på hul 18 kunne Lena tillade sig at lay up, inden hun kunne “putte” den i for sejren. Stort tillykke til Lena med sejren.

MP40
Hos de erfarne herrer i MP40 havde Esbjerg besluttet sig for at tage noget med hjem. Jens Rud er ikke nogen fremmed på banen i Vojens, hvilket han viste i første runde, hvor han med -4 satte sig i front. Lige bagved kom klubkammerate, Thomas Munch, med -3. Lokale Carsten Kjeldgaard lå nr 3 efter første runde. Under anden runde var Mikael Birkelund den eneste i MP40 feltet, der spillede under par, hvilket var nok til at rykke på lead card inden søndag. helt i toppen agerede Esbjerg dog stadig, men Thomas havde hentet Jens, så det nu var helt lige inden finalen.

Det blev lige nøjagtigt så spændende, som man kunne have håbet på. Thomas bragte sig foran med to kast, inden Jens hentede dem igen. På hul 13 kom der hul igen, da Thomas tog en 4’er mod Jens’s 6’er. Herefter fulgtes de ad, indtil Jens sætter en birdie på hul 17. Så var der kun ét kast op til Thomas inden sidste hul. Jens havde det bedste drive, men desværre for ham kiksede han sit indspil. Da han også brændte puttet, hev Thomas sin første sejr på DFSU Danish Tour i hus. Stort tillykke til Thomas med sejren.

MP50
De erfaringsudfordrede i MP50 brændte banen af i første runde. Tom Mathiesen gik -12 og Al Fleming gik -11. Det var dog kun Al, der formåede at holde fast ved det gode spil i anden runde, så her gik spændingen reelt set ud af rækken. Det var dog ikke umuligt for Tom at hente, men en dårlig stime fra hul 6-10 under finalerunden spillede ham ud af kampen.

Kamp var til gengæld om rækkens tredjeplads. Det lokale unge håb i rækken, Martin Jensen, havde pladsen efter første runde. Efter anden runde tilhørte pladsen Søren Sejr Larsen, der med rækkens hot round viste hvorfor han har adskillige DM-titler til sit navn. Henrik Hjørnevik spillede dog en super tredje runde, der kune blev overgået af Al Flemings. Derved nappede han tredjepladsen. Stort tillykke til Al med sejren.

MP60
Karsten Hansen tager titlen i MP60. Desværre deltog der ingen andre i rækken. Kom så! Vi ved I er derude. Stort tillykke til Karsten med sejren.

MJ18
Juniorrækken havde deltagelse af to lokale. Isaac Plagborg og Otto Rinhack spillede helt lige op i første runde, men herefter satte Isaac sig på turneringen. Begge spillere havde en dårligere anden runde, men i tredje runde viste Isaac storspil med en -8, hvilket cementerede sejren for ham. Otto kan glæde sig over, at hans første ratede runde efter sit PDGA medlemskab blev 911. Det er sgu en bestået start. MJ18 niveauet lover godt for fremtiden. Stort tillykke til Isaac med sejren.

MA1
I MA1 skulle man se bort fra førstepladsen, hvis man ville have spænding om udfaldet. Her havde Frederik Sølvsten bestemt sig for at cruise hjem med titlen nærmest allerede efter første runde, hvor han scorede -8. På andenpladsen kom Marcus Douglas, der var den store hjemmebanefavorit. Hans runde i -2 var hele 67 ratingspoint over egen rating, men stadig 6 kast efter Frederik. Det sige lidt om Frederiks niveau i første runde. Marcus holdt fast ved sin placering på lead card, hvor han og Frederik til søndag fik selskab af Jonas Kjær og Jeppe Strange.

Lead card (-Frederik) fik dog kamp til stregen fra chase card, hvor hele tre spillere rørte på sig. En fjerde spiller rørte også en smule på sig med turneringens eneste eagle på hul 12 – og så fra hvid tee. Godt throw-in Mads Elsborg! Theis Tronholm og Johan Selander delte andenpladsen med to huller igen. Kasper Nielsen var lige efter og med en birdie at slutte runden på, fik han også del i andenpladsen sammen med Theis og Johan. Frederik kunne ingen dog røre. Hans samlede score på -14 havde faktisk sendt ham i omspil med de tre MPO’ere. Stort tillykke til Frederik med sejren.

FA1
Trine Knudsen og Alette Vissing var de to eneste deltagere i FA1. De skiftedes til at tage nogle kast på hinanden i de to første runder. Inden finalerunden første Trine med 3 kast, men så satte hun sig for at køre sejren i hus. Finalerunden blev gået i -4, hvilket er Trines pb på banen. Fantastisk tidspunkt at fyre den af på. Stort tillykke til Trine med sejren.

TAK!
Stort tak til alle spilleren for at komme på besøg. I er meget velkomne en anden gang 😉

Tak til Ulles Deli for den gode forplejning. Hvornår har man nogensinde kunne vinde helstegt pattegris i CTP-præmie?

Tak til klubben sponsorer for at støtte vores arbejde.

Til sidst skal der lyde en KÆMPE tak til ÆDGKs crew, der både havde knoklet med at få banen klar, men som også løste opgaverne under selve turneringen. Det er altså go’ service…