JV 2022-23 powered by Prodigy Discs og Disc Tree – finalen

Selvom den sidste afdeling af Jysk Vintertour officielt faldt i fortåret, så var der dømt rigtig vintertour under finalen i år. Det er vel også kun rimelig når det nu hedder en vintertour. Vojens DiscGolfPark bød op til dans med et nyt turneringslayout, så ingen vidste helt, hvad man kunne forvente af runderne.

Kan isen mon bære?

Dramatisk afslutning på MA3

I MA3 Havde Mark Ytzen inden sidste afdeling et komfortabelt forspring i den samlede stilling. Han skulle blot sørge for ikke at tabe med 20+ (ca) placeringer til de nærmeste forfølgere. Med en 7. plads at slutte sæsonen på lykkedes han med lige netop det. På hul 10 gav Mark et lynkursus i course management, da han tog sit par fremfor at blive for grådig. Stort tillykke til Mark Ytzen med den samlede sejr på Jysk Vintertour 2022-23.

Netop hul 10 var et af de nye tiltag i turneringslayoutet. Hullet er det normale hul 11, og spillerne vil normalt meget gerne derfra med en birdie. I dagens anledning var kurven dog rykket, så det var småt med birdies på hullet for alle rækker. Her viser Aleksander Vigsø dog, hvordan hullet skal spilles.

I toppen af MA3 var der kamp om placeringerne hele dagen. Det lokale unge talent, Nikolaj Jensen, bragte sig i front efter første runde, men måtte dog dels om duksepladsen med Frederik Enevoldsen. Begge spillere kom rundt i -3. Det interessante efter første runde er, at et andet ungt talent fra ÆDGK, Isaac Plagborg, efter første runde befinder sig på en det 20. plads i +2. Det skulle ændre sig undervejs i 2. runde, hvor Isaac går dagens bedste runde for rækken med -4. Det var nok til at tvinge Nikolaj ud i et omspil om sejren. På sidste hul (hul 1) var Nikolaj klar over, at han med en birdie kunne tage sejren og med en par sikre et omspil. Et halvdårligt drive satte ham under pres, men med et super rutineret indspil og efterfølgende sikre putt fik han par, og omspillet var en realitet.

Omspillet blev afgjort på første hul, hvor Isaacs drive endte i vandet. Nikolaj fastholdt sin gameplan. Med et godt drive og sikkert indspil satte han birdien for sin første PDGA sejr. Med 2. pladsen rykkede Isaac én placering frem i den samlede stilling, hvor han nappede 2. pladsen foran Thomas R. Andersen.

Der var også omspil om 3. pladsen i MA3. Her sikrede Frederik Enevoldsen sig podiumplaceringen over Hans Halberg. Også her faldt afgørelsen på første hul af omspillet.

Suveræne Sabine vinder FPO

Sabine Jensen Jåtog var mere eller mindre sikker på den samlede sejr inden dagens turnering. Hun havde allerede vundet tre afdelinger på årets tour, og en super første runde satte hende på sikker kurs mod den fjerde. På de efterfølgende pladser var der til gengæld hår kamp, hvor (næsten lokale) Sidsel Kubsch tog sig af 2. pladsen foran lokale Lotte Frikke, der lige nøjagtigt holdt Iben Blaabjerg bag sig.
I den samlede stilling blev Thora Lynggaard nr. 2 efterfulgt af Iben på 3. pladsen.

Spænding i MPO

Ingen havde inden afslutningen vundet flere afdelinger på årets tour i MPO, så det har været tæt hele vejen. Silas Evaldo Wiwe lå dog med et fint lille forspring til Morten Schøt-Bæk og Troels Rasmussen på de efterfølgende pladser. Morten var dog i problemer efter første runde, hvor det kun rakte til en 14. plads i feltet. Der skulle andre boller på suppen, hvis han ville beholde sin podiumplacering i den samlede stilling. Silas og Troels fortsatte de gode takter fra tidligere afdelinger, og efter første runde lå de begge i toppen. Silas helt i top med ét kast ned til hele fire spillere på den delte 2. plads, heriblandt Troels.

I anden runde kom Troels rigtigt godt fra land, da han efter front 9 havde bragt sig i spidsen af feltet. Banen viser dog tænder på back 9, så intet var afgjort endnu. Troels måtte kæmpe lidt mere på de sidste 9 huller, men han havde forspringet til det. Med en sidste runde på -6 (1020 ratet) tog han sin første sejr i denne omgang. Silas holdt sin 2. plads og sikrede sig derved den samlede sejr i MPO. Thor Chaluppa spillede sig op på 3. pladsen for turneringen med en flot afslutning med 4 birdies på de sidste 5 huller. Morten Schøt-bæk fastholdt sin podiumplacering, men måtte rykke et skridt ned af skammelen til nr 3.

Resultater

Oversigt – TOP 3 samlet stilling

MPO
1. Silas Evaldo Wiwe
2. Troels René Rasmussen
3. Morten Schøt-Bæk

FPO
1. Sabine Jensen Jåtog
2. Thora Lynggaard
3. Iben Blaabjerg

MA3
1. Mark Ytzen
2. Issac Plagborg
3. Thomas Rueskov Andersen

Tak for denne gang

Der skal lyde en kæmpe tak til Æ Waders Boys for at stille an med stadionplatte til frokost.

En stor tak til alle spotterne – I er fantastiske!

Tak til Kudsk og Nissum (og Sjønne) for udlån af vogn.

Tak til JV-.udvalget for endnu en fremragende vintersæson.

JV-udvalget kæmper med at få gruppekabalen til at gå op

Der skal selvfølgelig også lyde en kæmpe tak til sponsorerne på Jyske Vintertour 2022-23 powered by Prodigy Disc og Disc Tree.
Tak til Prodigy Disc, Disc Tree, Northstar, Slikekspressen, Powershots og Schwebs Ink.