OktoberDisc 2020

Årets udgave af OktoberDisc bød på den sædvanlige opskrift, hvor der blev spillet på Starup hede og på Kløften DGB. Igen i år havde turneringen et fyldt spillerfelt med 45 deltagere. Sidste år blev pladserne besat efter knap to dage, så håbefulde potentielle deltagere sad klar ved skærmen, da tilmeldingen åbnede for at sikre sig en plads. Det tog 1 time og 16 minutter fås var der udsolgt.

Udsigt over Haderslev fjord og hul 9 ved morgenbordet

Som altid startede dagen med at hygge med morgenkaffe og rundstykker ved breden af fjorden. Spillerne var klar på de lave scores fra starten, da heden viste sig fra sin gavmilde side med næsten ingen vind. Som altid skulle der findes en ny OD champ i am-rækken, og open-rækken var alle spændte på, om vi ville få en OD 5x ved Thomas Rasmussen. Og så havde feltet i år fordoblet antallet af kvindelige spillere, så Iben Blåbjerg ikke igen var sin egen værste modstander.

Starup hede – første runde

Openspillerne viste dog også deres klasse på heden, da banen uden betydelig vind spilles forholdvist nemt, såfremt man har 100+ m i armen. Fire bogens og en enkelt dobbelt blev det til for hele top 10 sammenlagt. Skød man ikke -5 og under var man ude af top 10.

Jacob T. Jakobsen havde helt styr på heden, selvom han ikke har deltaget i en årrække. Med 9 birdies og et ACE lagde han sig front efter første runde. Det var en af de meget få runder i 40’erne på Starup hede.

Jacob Teglgaard Jakobsen med HIO på toppen af det hele

Efter Jacob var hele tre spillere lige på -8. Thomas Rasmussen, Jesper Jensen og Joakim Vestergaard gik alle bogeyfrie runder, og er alle erfarne OD-deltagere, og alle tre kan kalde sig tidligere OD champs. Christian Madsen rundede lead card af med en score på -7. Spørgsmålet var hvem der vil slippe bedste fra Kløften DGB, hvor hullerne er korte, og afstanden mellem potentielle OB-straffe endnu kortere.

I år havde banen stået tre dage længere ende. den plejer, så det var spændende at se, hvorvidt hjemmebanefavoritterne i am-rækken i år havde en fordel på banen. Det viste sig at holde stik, da alle i top 10 var ÆDGK’ere undtagen Søhøjlandets Morten Schøt-Bæk, men han er jo bestemt ikke uvant med 6100. han spillede da også bogeyfrit som den eneste i am-feltet, hvilket var nok til en andenplads efter første runde. Rasmus Dilling lavede en enkelt “dum” birdie på sidste hul, men med syv birdies tog han føringen inden Kløften DGB, hvor hjemmebanefordelen plejer at være synlig i klassementet.

Tre andre ÆDGK’ere fyldte op på lead card, hvor Johannes Orbesen og Bruce Pedersen delte tredjepladsen efterfulgt af Rasmus Bjørn på femtepladsen. Som altid var det spændende at komme på en gammel old school bane i byen, der spilles helt anderledes end den åbne hede. Hvem kunne kontrollere sine linjer og afstande og derved undgå en masse OB-straffe?

Mathias Winther nappe CTP med 57 cm til pinden

Kløften DGB – anden runde

I openrækken formåede Jacob T. Jakobsen at holde de andre bag sig, men ved første møde med ø-hullet gik det galt. Jacob to en 7’er mod 2’ere fra de nærmeste forfølgere. Pludselig var Thomas Rasmussen i front med Jesper Jensen lige bag sig. Samtidigt rørte chase card på sig, hvor Frederik Sørensen og Ronnie Stjernholm havde gang i gode runder. Ronnie har før hentet toppen i Kløften, så helt overraskende var det ikke. Frederik har virkelig udviklet sit spil det seneste år, så fuldt fortjent at blande sig i toppen. Ronnie blev dog desværre bidt af ø-hullet i anden omgang, så han endte med at dele tredjepladsen med Joakim Vestergaard, der aldrig rigtig kom i gang i Kløften. Frederik Sørensen spillede sig op på en andenplads, og Thomas Rasmussen kan nu kalde sig 5x OD champion.

Joakim Vestergaard tar det letter når der er back up på banen

Kristian Engsig Karup streamede hele MPO runden LIVE på Aalborg Dinosaurs facebook. Gense runden vie det direkte link herunder.

På lead card kom stort set hele gruppen godt fra start på hul 1 med undtagelse af Rasmus Bjørn, der begyndte finalerunden med to dobbeltbogeys skyllet ned med en snemand efterfølgende. En barsk start der var svær at komme sig over. Allerede på hul 2 havde Bruce Pedersen overhalet Morten Schøt-Bæk, og efter første møde med øen lå Bruce helt i front. Den føring holdt han indtil hul 7, hvor de andre havde hentet ham. Rasmus Dilling havde svært ved at komme i gang, ligeledes havde Morten, hvorimod Johannes Orbesen kom rigtig godt i gang, så efter 7 huller lå alle fire spillere lige på førstepladsen.

Efter første omgang i Kløften delte Rasmus og Johannes føringen ét kast foran Morten og Bruce på en delt tredjeplads. Det lagde op til en spændende afslutning, da alt kan ske i Kløften.

Efter hul 10 var Rasmus igen alene i front. Johannes var med en 6’er ude af top 3 igen. En bogen på hul 11 til Rasmus gav os en tredelt førsteplads med syv huller igen. Rasmus slog dog igen på ø-hullet, hvor Morten og Bruce måtte nøjes med par. Allerede på næste hul var Morten dog igen at finde helt i toppen, men med et Ob-kast på hul 5, måtte han igen dele andenpladsen med Bruce. Først på hul 16 rykkede stillingen igen, da Rasmus satte et langt pust for birdie, og Bruce måtte inkassere en bogey. Rasmus havde nu to kast til Morten på andenpladsen, men Rasmus kom skidt fra start på hul 17, hvor Mortens drive gav ham et langt putt for birdie. Rasmus viste dog klassen har parkerede sit indspil for en sikker 3’er. På sidste hul skulle han “bare” sørge for at holde sig inbounds, så var sejren i hus. Med et par på sidste hul kan Rasmus Dilling nu kalde sig OD champ 2020.

Iben Blaabjerg tog sig endnu en gang af sejren for kvinderne. Vi håber naturligvis på en større FPO-række til næste år – det kunne være SÅ fedt!

OktoberDisc 2020 Final 9

TAK!

Tak til alle spilleren for en god dag i Haderslev. Det er på grund af jer, at vi gør det igen og igen.

ÆDGK6100 siger mange tak til alle de frivillige, der har ydet en indsats ved dette års OktoberDisc. Tak til hjælperne med at gøre banen på heden klar til spil. Tak til alle deltagerne for at hjælpe ed at tage den ned igen.

Kæmpe enorm stor TAK til Steen og crew i køkkenet. Det er den vigtigste post til turneringen. Og farligst – vi håber at Pers finger kan lappes sammen igen.

Køkkenchefen servicerer ODchamp 2018

Tak til klubbens sponsor – Discimport – for deres kontinuerlige støtte til klubber som vores.

Husk allerede nu at sætte kryds i kalenderen d. 9. oktober 2021 (lørdag uge 41)

Tilmeldingen åbner onsdag d. 1. september 2021 kl 20.00. Husk at pladserne er væk på en god time, så sæt alarmen allerede nu.

OD20 champion – Rasmus Dilling Hansen
OD 20 vinder MPO – Thomas Rasmussen
TD med OD20 vinder FPO – Iben Blaabjerg