OktoberDisc 2017

Endnu en gang blev der kastet plastik i naturen, da Starup hede lørdag morgen i uge 41 blev indtaget af disc golfere. Som altid startede dagen med at løbe banen igennem med en skovl i tilfælde af lokale protestaktioner i løbet af natten.

Allerede lidt efter solopgang kunne man høre kæder på heden. Spillerfeltet var fyldt igen i år og i begge rækker var der lagt op til en spændende turnering. Til sammenligning med sidste år var der stort set vindstille, så muligheden for en god runde lurede. 

På Starup hede var det tydeligt at erfaring tæller, da tre af de fem bedste runder blev gået af spillere fra mastersrækken. Bedste runde blev gået af Nicolai Hedevang Nielsen, der tangerede banerekorden med en bogey-fri runde i -9. Lige efter kom den forsvarende mester, Thomas Rasmussen, med -8. Han formåede dog at lave 10 birdies, men desværre fik han også en dobbelt-bogey på scorekortet. På en delt tredjeplads efter heden lå Kristian Spliid og Jakob Burkard på -6. Der var lagt op til en spændende dyst i Kløften.

I AM-rækken plejer en score omkring par på heden at være lead card potentiale. Det holdt stik igen i år, hvor +1 lige akkurat gav plads på lead card. De bedste runder i rækken var helt på højde med de bedste runder i Open. Peter Festersen spillede op til sit bedste, undgik bogeys og satte 8 birdies på kortet. Ét kast fra banerekorden satte han sig selv i en yderst gunstig position inden anden runde i Kløften. Lige i hælene på ham var Rasmus Dilling, der også undgik bogeys, men havde dog kun tre birdies. Til gengæld hev han guldet hjem med et ACE på hul 6. Sådan! Rart at vores 1092g guld blev i byen. På tredjepladsen fire kast efter Rasmus lå Andreas L. Nielsen på -1. Chris Lodahl og Jonas Wad udgjorde den sidste del af lead card med scores på henholdvis par og +1. 

I damerækken spillede Iben Blaabjerg sig i front med en score på +4. En super god runde der ville have placeret hende i den bedre halvdel i AM-rækken. 

I Openrækken blev det mere spændende allerede fra første hul, hvor Thomas hentede Nicolais føring allerede på første hul. På næste hul parkerede Thomas sit drive, hvorefter presset var på Nicolai. Han sendte sit drive mod OB men et godt skip på et træ sendte ham tilbage på fairwai. Thomas satte sikkert sin birdie og var nu i front med ét kast allerede efter to huller. Thomas fortsatte sit sikre spil med yderligere 6 birdies mod en enkelt bogey. Dagens bedste runde i Kløften sikrede ham den anden OD titel i træk. Nicolai holdt fast i andenpladsen og Jakob Burkard tog sig af den sidste podieplads med den næstbedste runde i Kløften. 

Iben Blaabjerg fortsatte sit stabile spil i Kløften, hvor hun spillede en god runde på +3. Sammenlagt sluttede Iben i +7 for dagen, hvilket er lige i udkanten af toppen i Am-rækken. 

Peter Festersen havde tre kast til Rasmus Dilling inden finalerunden i Kløften, men allerede på hul 2 skulle det ændre sig, og efter fire huller var forspringet på fem kast. Rasmus fik dog gang i sit spil og med 9 huller i bogen var forspringet nede på tre kast igen. Begge spillere kastede OB på hul 2, men Peter satte sit come back putt for en par. Forspringet var nu på 4 kast. På ø-hullet trak Peter fra endnu en gang med en sikker 2’er. Rasmus måtte en tur forbi drp zonen før han var sikker på øen, og Peters forspring var nu på 6 kast. Herefter var Peter på cruise control og endnu en birdie på hul 6 med tre huller igen sikrede nærmest sejren. Peter holdt fokus og lukkede turneringen med par på de sidste tre huller.

Se de samlede resultater og individuelle scores her.

CTP’erne blev vundet af Simon Hald på heden (1,16m) og Kristian Spliid i Kløften (3,95m). Klubben havde som altid sin ACE-pulje i spil. De foregående år er den desværre endt udenbys, men det skulle blive anderledes i år, da Rasmus Dilling kun skulle bruge ét kast på hul 6 på heden. “Den var i hele vejen”, sagde han senere. 

Sideløbende med turneringen deltog OD17 i indsamlingen til Knæk Cancer, hvor vi formåede at indsamle 2200kr. Tak for støtten til alle de glade givere. Blandt dem var der lodtrækning om gode præmier sponsoreret af Prodigy Discs, DiscConnection og DDGU. 

ÆDGK6100 siger mange tak for kaffe til Frøs Sparekasse fra Gram. Og tak til Tommy S. Andersen og Grums for at stå tidligt op lørdag morgen og skænke kaffen.

Stor tak til Sten og køkkencrew, der sørgede for både frokost og aftensmad. Ingen OD uden et fantastisk køkkencrew.

Tak til alle de hjælpende hænder undervejs både mht planlægningen og udførelsen. Fedt med opbakningen.
Til sidst en stor tak til Discimport, der fortsætter sin gode støtte og opbakning til vores aktiviteter i ÆDGK6100. Det er stærkt påskønnet.

Se lead card gå de sidste 9 huller på ÆDGK6100s youtubekanal, hvor de sidste mange år iøvrigt også ligger.