Jysk Mesterskab 2018

Jysk Mesterskab 2018 blev afviklet på anlægget ved Gram Slot i et fantastisk godt vejr. ÆDGK6100 siger mange tak til alle spillerne for at bakke op om turneringen. Det er altid en fornøjelse at have jer på besøg. Gram Slot disc golf bane var i anledningen udvidet med  syv ekstra huller, og medlemmerne fra ÆDGK6100 havde sørget for at banen tog sig godt ud i solskinnet.

 

 

 

 

 

 

Der var spænding om resultatet i de fleste rækker inden den sidste runde søndag. I mastersrækken meldte Jacob T. Jakobsen sig i den grad ind i kampen om titlen med et ACE på hul 17 – banens allerførste nogensinde! Det var dog Mikael Birkelund, der til sidst nappede titlen. Jacob hentede ellers 4 kast på 2 huller midtvejs i runden, men Mikael var for rutineret og kørte alligevel sejren hjem. 

I Intermediaterækken var to spillere i front inden søndagens runde. Det lykkedes dog Jonatan C. Hansen at bevare sit forspring på ét kast til ÆDGK6100-spilleren, Jonas Wad. Jonas løb dog med titlen som DDGU Jysk mester. Var der nogen der spurgte, hvad man får ud af at melde sig ind i DDGU? Stabilt spillet af begge spillere. 

Advanced blev vundet i suveræn stil af Kenneth Z. Eriksen med hele 10 kast til nærmeste forfølger. Joakim Vestergaard spillede sig op på 2. pladsen foran lokale Rasmus Dilling. Kenneth Z. Eriksen kom ellers ikke specielt godt fra start med en første runde i 60. Han kom dog stærkt igen med henholdvis fjerde og tredje bedste runde i de efterfølgende runder. Samlet sikrede han sig sejren med hele 10 kast ned til Joakim Vestergaard på 2. pladsen. Herunder tee’er han ud på finalerunden. Han nøjes dog med et par, men derefter fortsatte han den sikre stil med to birdies.

Iben Blaabjerg sluttede turneringen i -3 og kan kalde sig DDGU jysk mester 2018. Kun to spillere i MA2 formåede at slå hende – stærkt spillet.

Kenny D. Jacobsen vandt på fornem vis Grandmasterrækken foran Michael Grøn. Endnu en titel på lokale hænder. Det er efterhånden også et stykke tid siden, at vi har måttet opdatere Champs corner her på siden.

Thomas Rasmussen havde på vanlig vis lagt sig i spidsen af Open-feltet. Der blev han hele vejen igennem. De fleste havde nok set, hvor det bar hen, da Thomas’s første runde havde en uofficiel rating på 1020. I finalerunden Spillede Christian Madsen sig op på 2. pladsen med en ligeså god runde. Jyden på gule plader, Jeppe Ask Sørensen, blev henvist til 3. pladsen. Bjørn Aastradsen var sidste mand på lead card. Se afslutningen på MPO herunder.

Se resultaterne hos PDGA

Statistik

De fleste der deltog i turneringen i 2017 husker banen som noget nær uspillelig. I år var der god vind til alle, og spillerne lagde godt fra land i første runde. I gennemsnit kom spilleren på hvid tee igennem runden 0.09 kast over par. Thomas Rasmussen gik den bedste runde i 50 (-9). Fra gul tee blev runden spillet i gennemsnit 2,3 kast over par. Bedste runde gik Iben Blaabjerg med en score på 55 (-4).

Thomas Rasmussens hot round på 50 blev først matchet i sidste runde, hvor Christian Madsen spillede sig op på 2. pladsen i den samlede stilling. Videoen herunder viser hvordan. 

Til søndagens runde var vinden taget en smule til, men dog stadig inden for rimelighedens grænser. Det skader vel heller ikke med lidt vind på finaledagen. Det generede jo tilsyneladende ikke Madsen. Spillerne fra hvid tee gik i gennemsnit 1,87 kast over par, og statistikken over hullerne viser, at vinden i den grad er en faktor i Gram. Modvindshullerne spillede sværere søndag end lørdag. Især hul 8 på 115m ud ad skoven og ind i vinden udfordrede spillerne. Kun Jeppe Ask Sørensen formåede at lave en birdie på netop dette hul, men det var til gengæld i første runde lørdag. Se Allan Hallengreen give det chancen herunder.

Et af de få udskældte huller (hul 14) har ifølge statistikken sin berettigelse, da det også lå højt på sværhedsbarometret hele weekenden. Det samme gjorde sig gældende for skovhullet (hul 13), men TD har hørt jer og taget kritikken til efterretning. På den anden side, hvis Allan kan parkere sin discs, så kan I også.

Turneringens letteste huller var hul 2 og 12 fra hvid tee. Eneste undtagelse var umiddelbart efter at vinden vendte, hvor hul 2 pludselig hoppede op som det sjette nemmeste hul. Det siger lidt om hvordan man skal lære at læse vinden, hvis man vil være med, hvor det er sjovt. Fra gul tee var det nemmeste hul i første runde hul 6, men da vinden vendte blev det hul pludselig næst sværeste og hul 18 overtog pladsen som nemmeste hul. I tredje runde var hul 2 det nemmeste fra gul tee, men statistikken skal nok tages med et gran salt, da grundlaget af noget tyndt grundet det lave deltagerantal fra gul tee. 

Se individuelle scores og stats på hullerne

Stor tak til Gram Slot for at lægge græs til. Stor tak til Discimport for støtten til ÆDGK6100. Og kæmpe tak til medlemmerne i ÆDGK6100 for alt arbejdet med banen osv osv. Så er det sgu nemt at være TD. 

ÆDGK6100 og Gram Slot disc golf bane kommer stærkt igen til sæson 2019 – ses vi der?