Vojens Challenge 2021

Discimport er sponsor for Fairway Cup

Vojens DiscGolfPark dannede rammen om en afdeling af Fairway Cup. Vojens Challenge 2021 havde deltagelse i fire rækker, og i hele tre af rækkerne blev turneringen først afgjort på sidste hul. En fantastisk spændende afslutning på en weekend med god vind i Vojens.

Ass. TD hygger med MA1 lead card inden tee-off

Play off om sejren i MA4
I MA4 var det fra starten tæt i toppen med Ulrik Müller i front ved starten af tredje runde. Kun to kast efter ham lå to spillere, Kristoffer Just og Magnus Lindhardt. Nikolaj Nielsen var lige efter på en fjerdeplads.
Allerede på hul 4 havde Kristoffer hentet de to kast på Ulrik. Magnus var efter en skidt start også faldet tilbage.
På bag-9 ændrede billedet sig. Magnus kom i gang med at lave birdies og da han samtidigt ikke lavede bogeys, indhentede han det tabte igen.
På sidste hul havde Kristoffer to kast ned til Magnus og Ulrik. Magnus havde boksen og lagde sit drive midt på fairway. Både Ulrik og Kristoffer kastede i skoven på venstre side af fairway og var begge nødt til blot pitche ud på fairway igen. Ulrik forsøgte sig med en roller, men den endte desværre i vandet, og da Magnus efterfølgende placerede sit indspil til et birdieputt, var Ulrik ude af spillet om sejren.

Med en birdie lykkedes det for Magnus at hente to kast på sidste hul, og han og Kristoffer måtte tilbage til tee for at spille sidden death om sejren. Magnus havde boksen og sendte sit drive laaang ud i søen. Kristoffer spillede sikkert, men måske lidt for sikkert, da han fandt kanten af skoven i Venstre side af fairway. Magnus kastede sit tredje kast fra dropzonen, og havde et kort pust for par. Kristoffer vil sikkert gerne kunne gøre sine næste kast om, da han først ramte kanten af skoven for dernæst at kaste OB til højre på green. Dan han også mistede sit pust for en 5’er kunne Magnus smide sin disc under kurven og lade sig kåre som vinder. En super spændende afslutning.

Magnus Lindhardt – MA4 CHAMP

Cruise-control I MA3
Starten på MA3 så alle frem til til. D’Herrer på lead card havde kæmpet indædt om topplaceringen under hele anden runde, så der var ingen grund til ikke at tro, det skulle fortsætte. Med hul 2 i Vojens er tricky, når det blæser fra vest (som det ofte gør), og det fik spilleren i den grad at mærke under finalerunden, hvor hullet blev spillet i +1,4. På lead card var det kun den førende Frederik Birkemose, der formåede at holde par. Rasmus Ott tog en bogey, og både Sune Svendsen og Villiam Rodam tog en 7’er. Så allerede efter to huller havde Frederik i front lagt to kast til sit forspring.

Det forspring fortsatte han med at udbygge, da vi skal helt frem til hul 16 før han lavede en bogey. På det tidspunkt havde han dog et forspring på fem kast til nærmeste forfølger. I sikker stil cruisene han til sejren på hul 18, hvor han også tillod sig den luksus at lægge op på sit putt. Solidt spillet da det gjaldt.
Hele to spillere fra Chase card spillede sig på podiet under tredje runde. Michael Richter spillede sig med en runde på -4 op på en delt tredjeplads med Rasmus Ott. Thomas Munch spillede også -4, hvilket bragte ham helt op på andenpladsen.

Frederik Birkemose – MA3 CHAMP

Spænding til det sidste i MA1
Også i MA1 skulle vi helt frem på green hul 18 før topplaceringerne kunne fordeles. Christoffer Skovhus havde sat sig på førstepladsen i første runde, hvor han gik -5. Tobias Berg var dog lige i hælene på ham, kun ét kast efter ved starten på tredje runde. Mathias Winther og Johannes Orbesen udgjorde den anden halvdel af lead card. Efterhånden som runde gik blev det tydeligt, at det var mellem Christoffer og Tobias, vinderen skulle findes.
Men også i MA1 skete der noget på chase card, hvor Oliver Hansen som eneste spiller i rækken formåede at spille under par. Det bragte ham på +5 for weekenden, og da både Christoffer og Tobias lå i +4 på tee hul 18, var spændingen i den grad intakt.

Begge spillere sendte deres drives ind i kanten af skoven på venstre side af fairway. Helt klart med det formål IKKE at lande OB i vandet. Tobias lå bedst, da han ikke umiddelbart havde noget i vejen for sit kast, hvorimod Christoffer så sig nødsaget til blot at pitche fremad. Herefter skulle Christoffer parkere sit indspil, da Tobias allerede havde et langt bud for en birdie. Han gik efter den, men disken svævede desværre forbi den hævede kurv. Christoffer havde så en tester for par, men satte sikkert sit putt. Tobias skule nu også sætte returputtet for at sikre omspillet, men desværre svigtede præcisionen, og desværre også på den næste. Christoffer vandt MA1 foran Oliver Hansen, der fra chase card spillede sig op på en andenplads. Tobias måtte efter en hård omgang på 18. green, se sig henvist til tredjepladsen.

Christoffer Skovhus – MA1 CHAMP

Håneretten på spil i MA40
I MA40 stod duellen i toppen mellem tre lokale spillere, hvor Allan Hallengren inden start havde seks kast ned til Martin Jensen og syv til Kenny Jacobsen. Mark Ytzen var sidste mand på lead card.

Det lykkedes Martin at hente fem af de seks kast inden sidste hul. Så også i denne række var spændingen til at føle i modvinden på hul 18. Martin endte med at have et langt putt for at lægge maksimalt pres på Allans putt fra tilsvarende længde. Desværre kiksede forsøget for Martin, hvilket tillod Allan et lay-up for sit par. Kenny forsvarede sin tredjeplads i rækken.

Allan Hallengren – MA40 CHAMP

Fire forskellige CTP-vindere
I alle tre runder var der en CTP konkurrence på hul 4, hvor Puttify og Discimport havde sponsoreret fine præmier. Schwebs Inc havde desuden smidt en præmie efter et CTP på hul 17 under sidste runde.

Jesper Knudsen – CTP runde 1
Peter Kristensen – CTP runde 2
Morten Schøt-Bæk – CTP runde 3
Martin Jensen – CTP runde 3

Æ Disc Golf klub 6100 siger mange tak til alle deltagere for en god weekend på banen. Stor tak til sponsorerne for støtten undervejs. Tak til de frivillige, der hjalp til før, under og efter turneringen med at få tingene til ske.

Vi ses til mere disc golf… Go’ vind!