Gram Slot Open 2017

Åbningen af banen ved Gram Slot var en succes. Fredag d. 21. april blev banen officielt indviet med fint besøg af borgmesteren i Haderslev kommune. Efter nogle taler hvor vi fik mulighed for at udtrykke vores taknemmelighed overfor Gram Slot, Vision Gram og ikke mindst de glade givere Nordea, Frøs Sparekasse og folkeoplysningsudvalget i Haderslev kunne interesserede få lov at prøve banen i slotshaven.

Lørdag morgen ankom spillerne så småt på banen allerede inden kaffen. Alt var klar i turneringscentrum, så som TD var det bare at læne sig tilbage og nyde morgenkaffen (da Jeppe Ask i anden omgang fik den brygget ordentligt). Banen var i dagens anledning udvidet med ekstra huller, så en samlet par 59 bane og en fantastisk vestenvind ventede blot på at spillerne skulle gå i gang.

Nis Kaare Hansen på hul 12

Første runde bød på en god førstegangsoplevelsen af banen for mange, der ikke nåede forbi fredag. Tror især at hul 5 overraskede mange på dagen. Indrømmet – TD skulle måske have forudset vinden, da han anlagde et back-tee på netop det hul, men hvor havde alle de sjove historier så været henne?

Kenneth Carlsen i gang med en sjov historie

Efter første runde var kun 5 spillere under par – alle i Openrækken. Martin Spliid gik dagens bedste runde med 9 under par skarpt forfulgt af Thomas Rasmussen på -7, Jeppe Ask Sørensen -5 og Kristian Spliid -2. Men på en vindblæst åben bane med vand overalt var turneringen stadig åben.
Placeringerne holdt gennem anden runde, og i finalen kunne Martin Spliid med et forspring på seks kast stille og roligt køre sejren i hus på de fem finalehuller. Til gengæld blev der hurtigt spænding om 2. pladsen, da Thomas Rasmussen på de to første kast var OB på det første finalehul. Han formåede dog trods den dårlige start på finalen at holde Jeppe Ask Sørensen bag sig.

Jeppe Ask Sørensen på første finalehul

I Mastersrækken var feltet tæt. Som kommende Mastersspiller har jeg bildt mig ind, at det simpelthen er fordi de spiller klogere og tager færre chancer. Spillerne lå alle indenfor 8 kast med Jacob T. Jakobsen i spidsen. Ingen voldsomme udfald her, og alt var åbent inden anden runde. Kun ét kast efter Jacob kom Peter Kofoed og Jens Rud med Al Fleming på 4. pladsen.
Den tætte konkurrence holdt gennem anden runden, hvor førergruppen også blev presset fra anden gruppe, hvor en stabilt spillende Anders Møller Gade nåede op på en samlet 3. plads. Jacob T. Jakobsen formåede at holde Peter Kofoed bag sig med ét enkelt kast og tog dermed sejren i Masters.

Advanced-rækken var endnu mere tæt i toppen af feltet. Hele tre spillere delte førstepladsen efter første runde. Daniel Jørgensen, Rasmus Dilling Hansen og Mathias Fink sørgede for spænding i førergruppen, men i anden gruppe var der også spillere, der ville spille med om sejren.
Kun Daniel Jørgensen formåede at gå en bedre andenrunde af spillerne på lead card, så han satte de to andre. Fra tredje gruppe rørte Joakim Vestergaard dog på sig, og med dagens bedste runde i Advanced spillede han sig op på den samlede 2. plads kun ét kast fra Daniel – et fantastisk come back af Joakim. Han måtte dog dele pladsen med Peter Festersen, der også viste stabilt spil hele dagen.

Intermediate blev styret af Kåre Lassen fra første runde. Han gik en fantastisk +1 i første runde og satte sig tungt på den placering. Den nærmeste forfølger, Steffen Rise Andersen, var fire kast bagud inden anden runde, men også her ville folk fra anden gruppe også være med til det sidste.
Til gengæld var der kamp om 2. pladsen, da Omid Alang med den bedste anden runde i rækken overhalede flere og sluttede med at dele 2. pladsen med Steffen Rise Andersen. Kenneth Carlsen fik sig spillet op på en 4. plads. Kåre Lassen kunne ingen af dem dog nå efter Kåres første runde.

Omid Alang på hul 5

Stort tillykke til vinderne med sejren i afdeling 2 af  DDGU Danish Tour 2017.
MPO: Martin Spliid
MPM: Jacob T. Jakobsen
MPG: Michael Grøn
FPO: Iben Blaabjerg
MA1: Daniel Jørgensen
MA2: Kåre Lassen

Tak til alle de hjælpende hænder undervejs. Tak til Discimport for igen at støtte vores turnering og for at være med til at vejlede potentielle nye disc golfere fra Gram.

ÆDGK6100 er taknemmelige for opbakningen til turneringen, som vi håber, har skabt interesse for sporten i Gram. Tak for jeres deltagelse.

PDGA resultater