Vojens Open 2023

Prodigy Disc DFSU Danish Tour 2023 gæstede Vojens DiscGolfPark d. 2. og 3. september, hvor ÆDGK til anledningen havde sørget for at banen tog sig ud fra sin bedste side.

Landets bedste discgolfere havde fundet vej til Vojens, så de lokale spillere fik god modstand på hjemmebanen.

MPO
I MPO blev det hurtigt en dyst mellem den regerende Danmarksmester, Hjalte Jensen, og Silas Evald Wiwe, der for nyligt vandt bronze ved DM. Under første runde satte Silas ny banerekord med en 1065 ratet -14, men han måtte kæmpe hårdt for at holde sig i front, da Hjalte på inden måde gav sig uden kamp. Se Hjaltes eagle på hul 18 herunder.

Under søndagens finalerunde steg spændingen i løbet af runden. Ikke nok med at Hjalte hentede Silas, så viste Toke Kyed på 3. pladsen også, at han var kommet for at spille med om de sjove placeringer. Toke var -8 på front 9, så han stemplede også ind i titel kampen. På hul 17 lå Silas og Hjalte helt lige. Silas havde boksen og parkerede sit drive under den forhøjedede kurv. Hjalte måtte desværre se sit drive ende i hazard, hvilket gave ham et langt putt for par. Desværre mistede han, og tabte derved to kast med ét hul tilbage.

På hul 18 placerede Silas sit drive midt på fairway til et nemt indspil. Hjalte var tvunget til at gå efter en eagle (som han jo fik dagen før), men sendte sit drive i skoven. Her fra lavede han så weekendens bedste scramble, men Silas var sikkerheden selv og nappede sejren i MPO.
Der er nye tider i MPO dansk disc golf. Alle spillere i top 5 havde en gennemsnitlig rating for de tre runder på 1000+. Dejligt at se niveauet stige nærmest turnering for turnering. Godt spillet, knaite!

MPO top 3
1. Silas Evald Wiwe -28
2. Hjalte Jensen -25
3. Toke Kyed -24

The Danish Disc Golf Guy var med under finalerunden i MPO. Følg med på kanalen for at se (gense) finalerunden.

FPO
Sabine Jåtog førte FPO med henholdsvist tre og fire kast til Gitte Jørgensen og Lena Brammer Klokmose. Sidstnævnte viste dog i løbet af finalerunden, at hun er den regerende Danmarksmester i rækken, og Lena formåede at hente hele 8 kast under runden. En fornem runde i par gav Lena sejren foran Sabine på 2. pladsen. Iben Blaabjerg hentede de andre tre og sluttede på en delt 3. plads med Gitte. Tillykke med sejren til Lena Brammer.
Se herunder hvordan hul 18 skal spilles.

FPO top 3
1. Lena Brammer Klokmose +8
2. Sabine Jensen Jåtog +12
3. Iben Blaabjerg/Gitte Jørgensen +16

MP40
I MP40 rækken var der spænding hele weekenden. Lars Lau havde føringen efter første runde, men det skiftede efter anden runde, hvor Thomas Munch bragte sig i position. Jens Rud er dog kendt for stabilt spil, så han lurede hele tiden lige bag de førende. Han var nr 4 efter første runde og nr 2 efter anden runde. I finalrunden slog han til, og spillede som den eneste i MP40 feltet under par, hvilket gav ham sejren i rækken. Thomas Munch tog sig af 2. pladsen. Steffen Riise Andersens rutsjebaneturnering sendte ham op på 3. pladsen efter sidste runde. Tillykke med sejren til Jens Rud.

MP40 top 3
1. Jens Rud +3
2. Thomas Munch +9
3. Steffen Riise Andersen +21

MP50
ÆDGK var stærkt repræsenteret i MP50, hvor især Kenney Jacobsen og Martin Jensen gjorde sig bemærkede. Kenny førte turneringen efter første runde med Martin som to’er. Tom Mathiesen skulle dog lige i gang, og efter anden runde indtog han førstepladsen i rækken. Se lead card i MP50 lave en starframe på hul 4.

Martin lå stadig to’er, men stabilt spil i finalen bragte sejren indenfor rækkevidde. Med fire huller igen var han pludselig i front, men hul 15 og 16 kostede desværre tre kast til Tom, der på sikker vis cruisene sejren i hus på de sidste to huller. Tillykke med sejren til Tom Mathiesen.

MP50 top 3
1. Tom Mathiesen -11
2. Martin Jensen -9
3. Kjeld Bruun -5

Karsten Hansen var ene mand i MP60, og ligner nu en vinder af den samlede stilling i MP60.

MA1
I MA1 rækken lå de forreste spillere med en smule afstand til hinanden. August Bøje Ilkjær havde tre kast til Thor Chaluppa på 2. pladsen med yderligere fire kast til tredjepladsen, hvor det til gengæld var helt lige mellem Magnus Schrøder Larsen og Thomas Rosenlund. August viste dog allerede på hul 1, at han var kommet efter trofæet.

August holdt sin fod på speederen og lukkede ikke de andre ind i kampen om førstepladsen. Til gengæld blev der rykket rundt på stillingen på de næste placeringer. Til slut var det Thomas Rosenlund, der trak det længste strå og sluttede på 2. pladsen med to kast til Thor på 3. pladsen. Tillykke med sejren til August Bøje Ilkjær.

FA1
Der var spænding i toppen af FA1, da runden gik i gang. Tre spillere lå lige efter hinanden adskilt af ét enkelt kast. Sidsel Kubsch første rækken inden finalerunden, men Thora Lynggaard var kun ét kast efter, og Emma Thomsen kun ét kast efter Thora. Spændingen i toppen holdt resten af runden. På hul 17 havde Sidsel trukket fra de andre, men Thora og Emma lå helt lige på 2. pladsen. Se her hvordan hul 17 gik for FA1 lead card.

På hul 18 skulle Sidsel blot holde sig på banen og på benene, så kunne hun strække armene i vejret med en sejr på DFSU Danish Tour. Emma og Thora var dog endnu ikke færdige med kampen, så spændingen var intakt på sidste hul. Her gik begge spille i par, og derved sluttede Emma som nr 2 i rækken med Thora på 3. pladsen. Tillykke med sejren til Sidste Kubsch.

FA1 top 3
1. Sidste Kubsch +15
2. Emma Thomsen +20
3. Thora Lynggaard +21

MJ18
I turneringens juniorrække – MJ18 – fik vi alle en forsmag på kommende topspillere i MPO. Inden finalerunden lå spillerne med fire kast mellem sig. Isaac Plagborg førte rækken foran Philip Jacklin, Nikolaj Jensen og Noah Jacklin. Allerede på hul 1 fik man en forsmag på, hvad vi er oppe imod om nogle år.

Drengenes kompromisløse spil kom til udtryk i skoven, hvor det igen var tydeligt, at de allerede nu kan tage kampen op med de voksne. Hvis nogen mangler lidt inspiration til linjerne på sit drive på hul 14, så se med herunder.

Der blev dog ikke rykket rundt i stillingen under runden, så Isaac Plagborg kunne lade sig kåre som vinder med hele 9 kast til andenpladsen, som Philip satte sig på for an Nikolaj. MJ18 blev vundet med en gennemsnitlig rating på 945! Tillykke med sejre til Isaac Plagborg.

MJ18 top 3
1. Isaac Plagborg -17
2. Philip Jacklin -8
3. Nikolaj Jensen -2

Resultater
Se resultater og ratings hos PDGA

Andre præmier
Der blev lavet helt to HIOs under lørdagens runder. Silas Evald Wiwe tog sig af den ene under sin rekordrunde på -14. Jeppe Damgaard (herunder)lavede sit fjerde turneringsACE i denne sæson. Så er det vist ikke længere held 😉
LindARTh og Schwebs Ink havde sponsoreret nogle fede discs til CTP præmier, som blev vundet af følgende spillere: Thora Lynggaard, Nicolai Bondo Michaelsen, Thomas Munch og Nikolaj Jensen.

TAK
Der skal lyde en kæmpe tak til alle de mange frivillige, der har hjulpet med at gøre banen klar og sikre at deltagerne føler sig velkomne. Det er sgu nemt at være TD med den opbakning fra hele klubben.
Der skal også lyde en tak til klubbens sponsor – Disc Tree – for støtten til vores arrangementer og turneringer. Tak til Prodigy Disc for opbakningen til DFSU Danish Tour.
Og sidst en stor tak til Discimport for at stille med butik til turneringen. ÆDGK sætter pris på at de sprang til med kort varsel.

Tak til alle spillerne for at gæste det sønderjydske. Det var en fornøjelse at have besøg af jer. Vi ses forhåbentligt til næste år. Mojn!