Vojens Open 2021

Første afdeling af DDGU Danish Tour 2021 presented by Latitude64 blev afholdt på Vojens DiscGolfPark under fantastiske forhold for årstiden, ihverfald om søndagen. Hundrede spillere stillede til start lørdag, Hvilket på kort tid jo nærmest er blevet normen i dansk disc golf. Stort set alle topspillerne var mødt frem, og banen var klar til udfordringen.

Æ Disc Golf Klub havde sørget for at den tog sig ud fra sin bedste side. Det hjælper naturligvis at have en kunstner på medlemslisten. Rasmus Bjørn tager også æren for de fine udsmykninger af tårnene.

Afslutningen på Vojens Open 2021 var en gyser i flere rækker. Ud af de syv oprettede rækker skulle vinderen findes ved omspil i tre af dem.

Uden at have belæg for påstanden, var kvinderne stærkere repræsenteret end nogensinde til en DDGU Danish Tour. 11 spillere stillede til start i to rækker. Det er sgu stærkt at se.

Måske største felt nogensinde til en DT?

I FPO skabte Rikke kjær sig hurtigt et forspring med stabilt spil på den krævende bane. Med en første runde rating på 928 skabte hun et hul til feltet, som hun beholdt resten af turneringen. Godt spillet af Rikke, der er forholdsvis ny i sporten.

FA1 gik hele vejen, og på hul 18 skulle Cecilie Shin Okkels sætte et svært putt på den hævede kurv for at sikre sig sejren. Hun missede puttet og for første gang på dagen (spoiler alert) måtte vinderen findes ved sidden death omspil. Cecilie og Thora Lynggaard gik på hul 1, og efter to gode drives lå begge spillere med et tricky upshot. Det klarede Cecilie bedst, og hun sikrede sig sejren med par på hullet.

Thora og Cecilie efter omspillet

Turneringen havde også en hel gruppe af MJ18 spillere. Her viste Alexander Boeri vejen, da han med super stabilt spil skabte et hul til feltet under lørdagens runde. Det holdt han hele vejen hjem. De andre spillere gjorde eller hvad de kunne, men Alexander kunne fortjent kalde sig vinder foran Jacob Christensen og Hugo Toft. Alle tre ligger lige omkring en gennemsnitlig 900 rating for weekenden. Skynd jer og udfordre dem nu – om to år er det for sent 😉

MA1 fik allerede midt på lørdag en clubhouse leader, der havde sat barren højt. Theis Tronholm spillede sig i front med en score på -1 (976) og den position gav han ikke fra sig igen. Resten af feltet måtte slås for resterne, hvilke de så gjorde hele vejen. Kun tre kast skiller de næste 6 spillere fra hinanden på listen. Morten Schøt-Bæk og Mads Elsborg måtte deles om andenpladsen, men begge havde muligheden på hul 18 for at sikre sig pladsen selv. Theis kunne dog stille og roligt spille sig til en sikker sejr i Vojens.

Legendernes kamp i MA50 var også spændende til allersidst. På hul 18 lå Tom Mathiesen ét kast efter Martin Frederiksen, så efter to gode drives lå alt presset på deres indspil. Her viste Martin sin rutine og parkerede sit indspil til en tap-in-birdie for sejren. Endnu et trofæ til samlingen.

I MP40 kunne de unge ikke følge med den forsvarende danmarksmester i MP40, Jens Rud, og Al Fleming. Her havde Al det langt pust for birdie, men ramte ikke helt sin linje. Det betød, at Jens kunne sikre sig sejren med sit putt. Desværre for Jens var marginalerne ikke med ham, så omspil var en realitet. Der skulle tre huller til før vinderen var fundet. Putt’ene på hul 8 blev afgørende, og her havde Al de bedste nerver. Se omspillet i videoen herunder.

MPO bød også på spænding. Midt på lørdagen kom Philip Hee i hus med en runde på -5, hvilket gav ham rang af clubhouse leader. Men efter ham havde både Kristian og Martin Spliid fundet storspillet frem.

De to skiftedes til at have føringen, men på hul 16 og 17 smed kristian føringen, og den forsvarende danmarksmester, Martin Spliid, kørte i sikker stil en føring på to kast hjem med en birdie på hul 18.

Finalerunden udviklede sig til en nervepirrende dyst, hvor både føringen og de efterfølgende pladser skiftede hele tiden. Til sidst på runden var det dog tydeligt, at sejren ville gå til enten Philip Hee eller Kristian Spliid. Endnu en gang skulle det hele afgøres på hul 18. Her havde Philip en tap-in-birdie, og Kristian havde et, under normale omstændigheder, relativt kort pust for sejren. Tilskuerne holdt vejret og kunne næsten ikke tro det, da Kristian sendte puttet på kanten, så disken rullede tilbage til forrige leje. Returputtet kiggede lige over kanten, men blev i kurven. Endnu et omspil var ene realitet.

Philip havde boksen, og skruede op for presset med et 140m kast, så han havde et forsøg for eagle. Kristian forsøgte at matche, men måtte desværre se sit drive ende i søen. Efter et 125m kast fra dropzonen havde han et langt pust for par for at holde presset på Philip, der taktisk klogt at kastet et lad-up under kurven. Kristian missede sit par-putt, og Philip puttede sin disc i kurven, og kan knalde sig vinder af årets første afdeling af DDGU Danish Tour 2021 presented by Latitude64.

The Danish Disc Golf Guy var på pletten til både finalerunden for FPO og MPO. Følg hans kanal og giv et like til videoerne.

De samlede resultater og ratings fra weekenden kan findes hos PDGA.

På Discgolfmetrix kan man også finde resultaterne, hvis man også er interesseret i at se statistikken for hullerne på banen.

Æ Disc Golf klub 6100 siger mange tak til alle deltagere for at besøge vores bane. Og selvfølgelig tak fordi I opførte jer ordentligt 😉

TD siger mange tak til alle de frivillige, der hjalp med alt, hvad de blev sat til i løbet af weekenden. De fleste tilmed uden at brokke sig. Det er sgu nemt at være TD med sådan et bagland. Tusind tak

Tak til de blå spejdere for deres gæstfrihed og hjælp med faciliteterne.

Og tak til sponsorerne for deres støtte. Tak til Latitude64 og Discgolfsolution for at sponsorere DDGU Danish Tour. Tak til Discimport for støtte klubben gennem en lang årrække.

ÆDGK glæder sig til næste gang I allesammen kommer forbi Vojens. TD har allerede fundet 5-6 kast, han kan tage fra jer derude 😉

Philip Hee MPO og Al Fleming MP40
Rikke Kjær FPO
Theis Tronholm MA1
Martin Frederiksen MP50
Alexander Boeri – MJ18
Cecilie Shin Okkels – FA1