OktoberDisc 2022

Den 14. udgave af OktoberDisc blev afviklet lørdag d. 15. oktober i Haderslev. Dagen startede med morgenkaffe i regnvejr, men det klarede hurtigst op fra vest, og da vinden var nærmest ikke-eksisterende, lagde feltet godt fra land i første runde.

Tommy Nielsen, Disc Tree putter på hul 9

Starup hede

I hovedfeltet gjaldt det som altid på heden om at holde sig fra bogeys og så hente en birdie eller flere undervejs, når lejligheden bød sig. En del af spilleren formåede at sætte nogle birdies på kontoen, men ikke alle kunne holde sig fra bogeys. Kun Klaus Jakobsen holdt sig bogeyfri på heden, og da han samtidigt fik lavet 5 birdies, indtog han 1. pladsen inden finalerunden i Kløften. Lige efter Klaus lå hele 3 spillere efter første runde. Svend S. Dahl, Marcus Douglas og Nicolai Sten Hansen sluttede alle i -4 efter første runde. Den sidste plads på lead card blev nappet af Simeon Dutzi, der var en del af håndfuld spillere, der alle lå inden for to kast.

MPO-rækken var som altid stærkt besat med tidligere vindere af OktoberDisc (og andre store mesterskaber). Uden vinde på heden kunne det straks mærkes at spillerne gik efter at lave så mange birdies som muligt, da erfaringerne år efter år viser, at Kløften hurtigt giver og tager fra dig. Fem spillere stak hurtigt af i front af feltet – alle rutinerede OD-deltagere. 5X OD vinder, Thomas Rasmussen kom godt fra land i jagten på 6X, men måtte dog se sig henvist til en delt tredjeplads sammen med Chris Lodahl og Troels Rasmussen. Første pladsen blev delt af lokale Jesper Jensen og Kristian Spliid, der begge gik -11 i første runde, ét kast foran førnævnte trekløver. Samlet set nok den bedste første runde for et lead card i OktoberDisc historien.

Iben Blaabjerg og Trine Knudsen udgjorde FPO-rækken. Her var det Iben, der kom bedst fra start på heden, men hun har efterhånden også en del erfaring på heden.

Iben Blaabjerg med et svært putt på hul 4

Kløften

Ingen af spillerne på lead card formåede for alvor at få tur i den tidligt på finalerunden. Måske nerverne spillede en smule ind, da ingen før havde været på lead card med kamera på. Efter to bogeys tidligt kom Klaus Jakobsen i gang med sit stabile spil igen. Hele 8 par i træk blev det til inden bogey-manden igen fik has på ham. Klaus formåede dog at holde sig i front af feltet gennem hele runden, men måtte dog lige stå og svede et par minutter til sidst, da Ronni Lindgaard fra chase card kunne hente ham med en birdie på sidste hul. Det blev det ikke til, og Klaus kan kalde sig OktoberDisc Champion.
Hele to spillere fra chase card havde spillet sig frem til præmiepladserne (top 5). Ronni tog sig som nævnt af andenpladsen, og Svend Spedsbjerg Dahl nappede den sidste podiumplacering. Herefter blev det super spændende, da tre spillere skulle i omspil om de to resterende præmieplaceringer. Efter kun ét hul havde Simeon Dutzi sat sig på 4. pladsen, og sa Peter Petersen ramt første træ på det andet hul (banens hul 1) i omspillet, regnede de fleste med at Nicolai Sten Hansen ville sikre sig 5. pladsen. Peter ville det dog anderledes. Han kastede dagens suverænt bedste kast, da han fra dybt i sovsen rullede. sin disc frem til et par putt. Det rystede Nicolai, der missede sit par putt og dermed en plads i præmie rækken.

OktoberDisc 2022 CHAMPION Klaus Jakobsen

Omspil om 4.-5. pladsen

I Toppen af MPO feltet blev der givet og taget fra starten. Desværre for hjemmebanehelten kom der nogle trælse bogeys på kortet allerede på front 9. Længe så det ud til at Kristian Spliid skulle fortsætte sit imponerende spil, men på hul 11 (banens hul 7) gik det galt. Et uheldigt kick på et træ sendte ham OB, og på puttet for at redde sin bogey sejlede putteren OB bag kurven. Thomas Rasmussen så åbningen og satte trumf på med 5 birdies i træk. Han kunne herefter cruise hjem med to par til slut, og kan kalde sig 6X OktoberDisc champ. Chris Lodahl sluttede 2’er, og med tre birdies i træk til slut opnåede Jesper for andet år i træk en podiumplacering.

Iben Blaabjerg holdt, trods en 11 på ø-hullet, fast i sin position i front af FPO feltet.

Se billeder af præmieoverrækkelsen nederst på siden.

OktoberDisc 2022 MPO vinder Thomas Rasmussen

TAK!

Ingen god turnering uden en stor indsats fra frivillige.

Tak til alle hænderne, der hjalp med både opsætning af bane og oprydning igen efter turneringen. Der skal også lyde en tak til Sanne, Flemming og Niels for at spotte for os. En uvurderlig indsats. Flemming blev endda belønnet med hele to hole-in-ones af henholdvis Nicolai Sten Hansen og Emil Grønbæk.

Der skal lyde en KÆMPE tak til forplejningscrewet i tårnet. De havde i år sørget for en ny tradition til OktoberDisc (håber nogle da). Solæg-patruljen gik på banen undervejs i anderunde til gavn og glæde for de fleste. Der findes vel ikke en bedre måde at bruge tiden på ved back-ups.

Solæg-patruljen

Klubbens samarbejdspartnere – Frisbeesport.dk og Disc tree – skal også have mange tak for støtten gennem hele sæsonen og ikke blot til OktoberDisc.

Schwebs Ink havde sponsoreret nogle fede discs til CTP’erne, og Niles Jørgensen havde sørget for lead card mini’er. Tak til begge.

Præmieoverrækkelse

OD22 CHAMP – Klaus Jakobsen

Ronni Lindgaard – Nr 2

Svend Spedsberg Dahl – Nr 3

Simeon Dutzi – nr 4

Peter Petersen – Nr 5

Iben Blaabjerg – FPO champ

6X

Chris Lodahl var skarpere end han ser ud her – nr 2

Jesper Jensen – nr 3

Emil Grønbæk og Nicolai Sten Hansen lavede begge HIO på hul 8 på heden

Kenneth Carlsen – CTP på Starup hede

Nicolai Prøsch Johansen – CTP i Kløften