OktoberDisc 2021

For 14. gang sluttede den regulære sæson med en fest i Haderslev. ÆDGK havd evalgt en traditionel tilgang til årets turnering, der forløb stort set som den plejer med morgenkaffe på heden, disc golf, frokost i tårnet, mere disc golf og mere mad i tårnet. A winning formula…

Starup hede – 1. runde

Selvom de erfarne OD-deltagere godt ved at turneringen bliver afgjort i Kløften, så gælder det alligevel om at holde skindet på næsen på Starup hede. Fælles for alle er at inden rigtig kender banen, der jo kun står én uge om året. Årets udgave af OD bød på noget nær optimale forhold på en bane, der er yderst vindfølsom. Især hul 9 kan være drilsk i en modvind, men spændende er hullet altid.

Kristian Winther med en birdie på hul 9

I MPO var det et race mod flest mulige birdies. Det blev utroligt tæt i toppen, da hele 4 spillere var indenfor ét enkelt kast af hinanden efter runden. Helt i toppen var det en kamp mellem Troels Rasmussen, der længe så ud til at lægge sig alene i front inden finalerunden i Kløften. Men på næstsidste hul bragte Tobias Berg sig i front med en flot birdie på hul 9

Tobias Berg bringer sig i front af MPO

Desværre gjorde en bogey på sidste hul, at Tobias måtte dele duksepladsen med Troels inden finalerunden med en score på -8. Lige efter de to kom to tidligere OD-champs, Jakob Burkard og Joakim Vestergaard, med en score på -7. Et par kast efter dem lå endnu et par tidligere mestre og lurede. Jens Skytte nappede den sidste plads på lead card med en bogeyfri første runde.

I Am-rækken blev der også jagtet birdies på heden fra starten af turneringen. Flest af dem lavede Chris Lodahl, der desværre også indkasserede en dobbeltbogey undervejs, hvilket stadig rakte til førstepladsen i rækken efter runde 1 med en score på -7. Mads Elsborg og Morten Schøt-Bæk fulgt lige bagefter med henholdsvis -6 og -5. Herefter var der et drop ned til de næste i rækken, hvor Laurids Thorup og Bruce Pedersen begge lå med -2 efter heden.

Laurids Thorup lå længe til at vinde CTP

Kløften DGB – 2. runde

Der var i høj grad lagt op til en spændende dyst i Kløften i anden runde. Kløften kræver en hel anden værktøjskasse, så det er altid spændende at se, om de lange arme fra heden kan stå distancen mellem OB-pindene i Kløften.

I MPO så det meget hurtigt ud til at Troels Rasmussen eller Jakob Burkard ville løbe med sejren. Efter 10 huller fra Troels dog i front med tre kast, men bagfra pressede de lokale spillere sig på. Martin Jensen og Jesper Jensen lå begge i -4 for runden efter første omgang. Spændingen holdt runden ud. Til slut blev det dog Jakob Burkard der med fire birdies i træk nappede titlen som OD-champ for anden gang. Tillykke til Jakob.

Jesper Jensen spillede sig op på tredjepladsen med dagens hot-round i Kløften på -7 (47).

2X OktoberDisc Champion – Jakob Burkard

I Am-rækken blev der hurtigt rykket rundt på tingene. Chris Lodahl lagde ud med en dobbeltbogey, Mads Elsborg med en enkelt en af slagen og Morten Schøt-Bæk sikrede en birdie. Med yderligere to af slagen på de efterfølgende huller havde Morten for alvor gang i noget godt. Herefter gik han en smule i stå, men fandt melodien igen på back 9, hvor en birdiestreak på 1-5 kune blev ødelagt af en OB-straf på hul 11 (2). Mads Elsborg satte eller en fantastisk spurt ind på back 9, hvor han birdiede fem huller i træk. Desværre efterfulgt at mindre stabilt spil, så han aldrig for alvor kom til at true Morten, der med dagens næstbedste runde i Kløften kan kalde sig OktoberDisc 2021 Champ. Stort tillykke til Morten med titlen.

ÆDGK’er Peter Petersen sneg sig foran det meste af lead card og snuppede tredjepladsen foran Chris Lodahl og Kristoffer Stokholm på fjerde- og femtepladsen.

OktoberDisc 2021 Champion – Morten Schøt-Bæk

Se lead card spille Final 9

TAK!

Der skal lyde en kæmpe tak til Kenny, Thomas og Niels for venligst at stille deres falkeblik til rådighed på heden.

Vi er super taknemmelige for at Steen endnu en gang gad at forkæle os både til frokost og aften. Tak til kokkens side-kick – Per – for at være hoveansvarlig for forplejningen. Det bliver bestemt ikke til vores fordel, hvis han hellere vil spille næste år.

Tusind tak til klubbens sponsor – Discimport – for at støtte op om klubbens aktiviteter igen igen.

Tak til Schwebs Inc for at sponsorere CTP præmierne.

Og selvfølgelig kæmpe stort tak for en god dag til alle deltagerne. Vi ses på heden lørdag uge 41 i 2022.

Vinderne

Top 5: Chris Lodahl, Mads Elsborg, Morten Schøt-Bæk, Kristoffer Stokholm og Peter Petersen
Top 3 MPO: Troels Rasmussen, Jakob Burkard og Jesper Jensen
Vinder FPO: Signe Christiansen

Schwebs Inc CTP vindere

Vinder af CTP i Kløften – Sune Svendsen
Vinder af CTP på Starup hede – Kristoffer Stokholm